Satul Magura, gura de rai din Muntii Piatra CraiuluiDesi se afla la numai 35 de kilometri de Brasov si la o aruncatura de bat de Bran-Moeciu, satul Magura e departe de zgomotele asfaltului si aglomeratia orasului, cu peisaje uluitoare, gospodarii risipite pe dealuri si oameni care-si duc traiul aspru, de munte.


La peste 1000 de metri altitudine, satul Magura sta ca o vatra veche, inconjurat din toate partile de stancile inca inzapezite ale Bucegilor si Pietrei Craiului. Piatra Craiului este un adevarat paradis al florei, aici gasindu-se aproximativ 30% dintre speciile intalnite pe teritoriul Romaniei (Garofita Pietrei Craiului se gaseste doar in acest masiv). Pe crestele montane traiesc libere capra neagra, ursul, lupul, vulpea, mistretul si caprioara, toate fiind ocrotite.


Situata chiar in cadrul Parcului National Piatra Craiului , zona ofera turistilor desfatarea rara pe care numai natura i-o poate da : liniste, aer curat, susur de paraie si glas de pasari vesele, poieni cu garofite, arnica si bujori galbeni, arome de zmeura, fan proaspat cosit si miros de rasina dinspre padurile din jur.